Gulyasleves [ supa gulas ]

de mihaelar63 in Supe, 20 Noi 2011 | 13329 vizualizari

 

Cu gandul la la gustosul gulash unguresc servit la el acasa , m-am documentat temeinic si m-am pus pe treaba.
Cum se potriveste bine , am pus senzationalul amestec picant intr-o farfurie ce o am de la maica [ bunica].

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne vita
  • 1 kg cartofi
  • 2 cepe rosii
  •  2 ardei
  •  2 linguri pasta ardei rosu
  • 2 catei usturoi
  • 2 ligurite boia ardei
  • 2 lingurite chimen macinat
  • 2 foi de dafin
  •  100 ml ulei
  • 1 pahar de suc de rosii 
  •  sare
  • piper
  •  frunze telina
  • frunze patrunjel
  •  1 ardei iute
 
  • pt galuste
3 oua 1 lingura untura faina alba
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulyasleves [ supa gulas ]:

 Ceapa si ardeii se  curata si se toaca marunt.Carnea se spala si se taie cuburi .

Se prajeste ceapa , ardeiul.Se adauga carnea care a fost sarata . Se amesteca punand usturoiul tocat, pasta de ardei si  praful de chimen.

 Puneti apa 3-4 l +foile de dafin si fierbeti.Timpul de fierbere e diferit ,  depinde cat de tinerica era dansa , adica vacuta!!!

 Cand carne e aproape fiarta se adauga  cartofii curatati , spalati si taiati cuburi mai mari.

 Din 3 oua batute + 1 lingura untura + sare si faina alba se face o maia mai groasa din care se ia cu lingura si se toarna in supa , rezultand galuste cat mai subtirele .

La sfarsit  puneti sucul de rosii, ardeiul iute tocat si frunzele de telina .

Asezonati cu sare ,piper si patrunjel verde.

TIPS-URI

1

 Gulyas-ul nu are farmec daca nu e cat mai picant.

2

Rezultatulfinal  trebuie sa fie ceva  cu consistenta intre tocanita si supa .ori o tocana mai subtire , ori o supa mai groasa cum vreti sa o luati , tot buna este !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulyasleves [ supa gulas ]" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Criss 1

21.11.2011, 09:09

Foarte buna!

deliciousflavours 1

21.11.2011, 16:06

Gulyas-ul este printre retetele mele preferate
Arata bine si cu asemenea ingrediente tb sa fie si gustos!

diaconta 1

16.02.2012, 19:23

votat Mihaela bafta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa-gulas ungureasca cu galuste a la Ildiko, gust autentic și reconfortant pentru intreaga familie